Pistacje Orzechy Pistacjowe PREMIUM

Kraj pochodzenia: USA

Pistacje swoimi właściwościami poprawiają wzrok i ograniczają zwyrodnienie plamki żółtej. Regulują ciśnienie tętnicze i cholesterol. Mają działanie antynowotworowe. Posiadają niski indeks glikemiczny a zatem są tolerowane przez osoby z cukrzycą. Wspomagają pracę serca. Osłaniają także układ nerwowy.

  • szt.
  • 18,99 zł
Produkt został zamówiony 771 razy.

 

Bardzo smaczne pistacje. Przykładowa opinia z 17.01.2021

"Najlepsze pistacje z dostępnych na allegro. Kupowałem u praktycznie wszystkich dostawców już i te były najwyższej jakości."

Kraj pochodzenia: USA

Pistacje swoimi właściwościami poprawiają wzrok i ograniczają zwyrodnienie plamki żółtej. Regulują ciśnienie tętnicze i cholesterol. Mają działanie antynowotworowe. Posiadają niski indeks glikemiczny a zatem są tolerowane przez osoby z cukrzycą. Wspomagają pracę serca. Osłaniają także układ nerwowy.

Wpływają na regulację poziomu cholesterolu, cukru i ciśnienia krwi .

Stałe jedzenie około 100 gram pistacji polepsza funkcjonowanie układu krwionośnego. Normują poziom cukru i wpływają na utrzymanie właściwej wagi. Redukują poziom cholesterolu i trójglicerydów.

Pomagają w profilaktyce chorób oczu

Orzechy pistacji posiadają karotenoidy: luteinę i zeaksantynę które zawiera plamka żółta jak również są antyoksydantami które zapobiegają uszkodzeniu siatkówki. Minimalizują ryzyko zwyrodnienia plamki żółtej. Zawierają dużej zawartości witaminy A w postaci beta-karotenu, która zapobiega kurzej ślepocie oraz zespołowi suchego oka.

Wspierają układ nerwowy

Dzięki bogactwu w witamin z grupy B które zmniejszają poziom stresu i koją nerwy. Natomiast dzięki zawartości ryboflawiny i niacyny wzmacniają układ nerwowy oraz pomagają kobietom w związku z napięciem przedmiesiączkowym.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze pistacji w 100 g

Wartość energetyczna - 563 kcal

Białko ogółem - 20.22 g

Węglowodany- 27.52 g w tym cukry proste 7.67

Tłuszcz- 45.40 g

Błonnik - 10.3 g

Witaminy

Witamina C– 5.7 mg

Witamina E – 2.4 mg

Witamina A– 416 IU

Kwas foliowy-52 µg

Tiamina– 0.88 mg

Ryboflawina– 0.17 mg

Niacyna- 1.4 mg

Witamina B6- 1.8 mg

Minerały

Potas - 1026 mg

Fosfor - 491 mg

Magnez- 122 mg

Wapń – 106 mg

Żelazo- 3.93 mg

Sód– 1,1 mg

Cynk- 2.21 mg