PRAWDZIWY OLEJ Z PESTEK DYNI TŁOCZONY NA ZIMNO

Wprowadzenie spożycia oleju dyniowego do swojej diety może w znaczący sposób przyczynić się do utrzymania dobrego stanu naszego zdrowia, a nawet poprawić je. Stosowanie tego oleju ma niemal wyłącznie korzyści – praktycznie zero jest przeciwwskazań do jego stosowania. Powinien go stosować codziennie w niewielkich ilościach każdy, kto nie ma przeciwwskazań do stosowania dietoterapii opartej na wykorzystywaniu wysokiej jakości tłuszczy roślinnych w celu poprawy stanu zdrowia.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • Cena katalogowa: 39,00 zł
  • Rabat: -3,90 zł (10 %)
  • 35,10 zł
Produkt został zamówiony 519 razy.

Jesteśmy producentem olejów tłoczonych na zimno.

Zawsze Świeży, 100% naturalny, tłoczony na zimno. Nasz olej nie stoi na półce tylko wytwarzamy go na bieżąco.

Czym wyróżnia się nasz olej z pestek dyni

  • Nasz Olej z dyni produkowany w naszej własnej rodzinnej olejarni  Spichlerz-Zdrowia to

    prawdziwy 100% naturalnie tłoczony olej na zimno.

  • Nierafinowany. niefiltrowany.  bez domieszek. bez konserwantów.  bez obróbki termicznej.
  • Do tłoczenia używamy pestek dyni z najlepszych upraw.
  • Dzięki tłoczeniu  w temperaturze 35 stopni wszystkie właściwości są zachowane.
  • Nasze Oleje tłoczymy codziennie dlatego nasz olej jest świeży.
  • Osad w butelce jest zjawiskiem naturalnym. świadczącym  o prawdziwej produkcji naturalnej.

Skład: 100% olej  tłoczony na zimno  z pestek Dyni  

Kraj pochodzenia ziarna: Polska/Chiny

Olej z pestek Dyni polecamy wszystkim osobom:

  • chcącym poprawić ogólny stan zdrowia
  • mającym problem z pasożytami
  • cierpiącym na niedobór witamin: A, E i C
  • Chcącym przyswoić więcej: żelaza, potasu, wapnia, magnezu, jodu, fluoru, sodu, cynku, fosforu i selenu.

 

Historia oleju z pestek dyni: 

W większości olej z pestek dyni pochodzi ze Styrii w Austrii, ale także z obu Ameryk, gdzie odnotowuje się uprawę dyni na większą skalę. Podczas uprawy dyni, bardzo popularnej jako warzywo dekoracyjne, ale także jako baza do różnych zup, soków i przecierów, produktem ubocznym stają się nasiona dyni, których każda dynia zawiera spore ilości. Pestki te kryją w sobie duże ilości wielonienasyconych tłuszczy. Stanowią bardzo dobre źródło tłuszczy roślinnych, są świetnym dodatkiem do wszelkich potraw, ale również pyszną i zdrową przekąską. Z pestek dyni pozyskuje się wartościowy olej dyniowy, idealny do spożywania na zimno.

Właściwości oleju z pestek dyni:

Olej z pestek dyni wyróżnia się na tle innych olejów wyglądem, smakiem, zapachem i właściwościami. Ma jasnozieloną barwę z domieszką pomarańczowego koloru, aż do ciemnozielonej z czerwoną poświatą. Wyjątkowe zabarwienie olej z pestek dyni zawdzięcza obecności zielonych chlorofili i pomarańczowo-czerwonych karotenoidów. W smaku olej z dyni jest łagodny, aromatyczny, czasem lekko orzechowy.

Ponad to Olej z pestek dyni zawiera:

fitosterole: sitosterol i sigmastendion,

skwalen,

związki fenolowe: kwas syryngowy, felurowy i kawowy,

karotenoidy: zeaksantyna, beta-karoten, luteina i kryptoksantyna,

składniki mineralne: selen, potas, cynk.

Przechowywanie Oleju z pestek dyni

Ze względu na wysoką zawartości kwasów tłuszczowych, które zwykle szybko się utleniają. Olej z pestek dyni należy przechowywać w ciemnej butelce, w suchym, chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.

Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20 stopni C. Mimo to, dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy (głównie witaminy E), olej może być przechowywany w szczelnym opakowaniu nawet do 3 miesięcy.

Wartość odżywcza produktu W 100 g

Wartość energetyczna

3668 kJ/ 892 kcal

Tłuszcz:

w tym kwasy tłuszczowe 100g

-nasycone 17.5g

-jednonienasycone kwasy

-tłuszczowe 34.7g

-wielonienasycone kwasy

- trans - <0.1

tłuszczowe 47.6g

Węglowodany w tym cukry 0 g

Błonnik 0 g

Białko 0 g

Sól 0 g