Miód gryczany 700g

Miód gryczany jest jednym z najwartościowszych miodów. Znane są zwłaszcza jego właściwości lecznicze. Ma charakterystyczną ciemną barwę i ostry smak. Zawiera witaminy i minerały łatwo przyswajalne przez człowieka.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • 25,99 zł
Produkt został zamówiony 369 razy.

Miód Gryczany w 100% bez konserwantów, bez chemii.

Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.

Bardzo smaczny, polecamy.

Miód 1200 gram=900ml

Pszczelarze pozyskują miód gryczany z gryki zwyczajnej (łac. Fagopyrum esculentum, Fagopyrum sagittatum). Jest to rosnąca w klimacie umiarkowanym roślina jednoroczna z rodziny rdestowatych. Wywodzi się z obszarów wschodniej i środkowej Azji. W Polsce gryka zwyczajna występuje głównie w uprawie.

Miód gryczany jest jednym z najwartościowszych miodów. Znane są zwłaszcza jego właściwości lecznicze. Ma charakterystyczną ciemną barwę i ostry smak. Zawiera witaminy i minerały łatwo przyswajalne przez człowieka.

Dodatkowo należy wspomnieć, że miód gryczany jest znany ze swoich właściwości antybiotycznych i świetnie chroni organizm przed różnymi schorzeniami. Co ciekawe, miód ten nie tylko omija wątrobę, ale też ją odtruwa oraz oczyszcza. Przekłada się to na lepszą pracę tego organu, który przecież sam odpowiada za detoksykację i filtrację naszego organizmu. Spożywanie miodu gryczanego wspiera wątrobę,

Całkowite trawienie miodu gryczanego trwa poniżej 2 godzin, lecz jego główna masa (cukry proste) w czasie 15-20 minut są we krwi. Dłuższego trawienia wymaga tylko 2-4% masy miodu gryczanego.

Stosowanie miodu gryczanego

Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,

Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu  podlega dezaktywacji.

Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są  długie.