Miód akacjowy 1,2KG

Miód akacjowy jest jednym z nielicznych rodzajów miodu, który posiada bardzo jasną barwę. Najczęściej określa się go jako jasnosłomkowy. Patoka, czyli płynna postać miodu, ma czasem tak jasny kolor, że wydaje się być nawet bezbarwna.

  • szt.
  • 54,99 zł
Produkt został zamówiony 427 razy.

Miód Akacjowy w 100% bez konserwantów, bez chemii.

Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.

Bardzo smaczny, polecamy

Miód  1200gram=900ml

Miód akacjowy powstaje z kwiatów robinii akacjowej, zwanej też fałszywą akacją, po prostu robinią albo grochodrzewem. Choć roślina ta pochodzi z Ameryki Północnej, to i w Europie, w tym Polsce zadomowiła się na dobre.

Miód akacjowy jest jednym z nielicznych rodzajów miodu, który posiada bardzo jasną barwę. Najczęściej określa się go jako jasnosłomkowy. Patoka, czyli płynna postać miodu, ma czasem tak jasny kolor, że wydaje się być nawet bezbarwna.

Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność organizmu.

.Zawiera on dużą ilość cukrów prostych, dlatego polecany jest szczególnie przy zwiększonej aktywności naszego mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym, a także przy osłabieniu organizmu. Miód ma właściwości uspokajające, poprawia nastrój w chwilach wyczerpania, a także pomaga zwalczyć bezsenność. Stosuje się go także w leczeniu chorób zapalnych i bakteryjnych nerek oraz układu moczowego.

Zawiera wiele cennych witamin z grupy B oraz składniki odżywcze (potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan i inne), które zawarte są w miodzie akacjowym, wzmacniają nasz układ odpornościowy. W jego skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.

Największą grupę związków w miodzie stanowią jednak węglowodany: glukoza i fruktoza. Występują w nim kwasy organiczne, takie jak glukonowy, jabłkowy i cytrynowy, które mają największy wpływ na smak miodu akacjowego.

Stosowanie miodu Akacjowego

Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,

Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu  podlega dezaktywacji.

Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są  długie.