Mieszanka studencka z żurawiną

Nasza mieszanka studencka to skrupulatnie wybrane składniki aby uzyskać wykwintny smak oraz mnóstwo właściwości zdrowotnych. Połączyliśmy chrupiące orzechy ziemne, pistacjowe, włoskie, pestki dyni oraz soczystą żurawinę. Mieszanka studencka stanowi bazę energetyczną pod zwiększony wysiłek intelektualny i fizyczny. Jednocześnie działa kojąco na system nerwowy i łagodzi stres. Poprawia sprawność seksualną mężczyzn.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • Cena katalogowa: 17,99 zł
  • Rabat: -0,90 zł (5 %)
  • 17,09 zł
Produkt został zamówiony 365 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Nasza mieszanka studencka to skrupulatnie wybrane składniki aby uzyskać wykwintny smak oraz mnóstwo właściwości zdrowotnych. Połączyliśmy chrupiące orzechy ziemne, pistacjowe, włoskie, pestki dyni oraz soczystą żurawinę. Mieszanka studencka stanowi bazę energetyczną pod zwiększony wysiłek intelektualny i fizyczny. Jednocześnie działa kojąco na system nerwowy i łagodzi stres. Poprawia sprawność seksualną mężczyzn.

SKŁAD:

  • Żurawina 25 % (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), orzechy arachidowe,
  • rodzynki Thompson( rodzynki Thompson, olej słonecznikowy), rodzynki
  • Golden ( rodzynki Golden, olej słonecznikowy, ,
  • orzechy laskowe,
  • orzechy nerkowca,
  • migdały
  • Składniki w różnych proporcjach wagowych.

Migdały

Migdały powszechnie nazywane są orzechami, jest to błędne stwierdzenie, ponieważ są to ziarna migdałowca. Drzewo to występuje głównie w Azji Zachodniej, Afryce północnej, Ameryce oraz także w krajach europejskich z ciepłym klimatem takimi jak Hiszpania, Portugalia, Chorwacja lub Macedonia. 100g migdałów dostarcza nam całodzienne zapotrzebowanie na tłuszcze. Migdały są również bardzo odżywcze i wysokoenergetyczne, a także prozdrowotne. Dzięki temu zaliczane są to grupy Super Jedzenia. W niektórych kulturach migdały uważane są za afrodyzjak.

Orzechy laskowe:

Orzechy laskowe dostarczają nam przede wszystkim mnóstwa energii. Ponadto są bardzo zdrowe i posiadają w swoim składzie ogromne bogactwo cennych substancji prozdrowotnych.

Znajdujące się w twardej okrywie jądro zawiera duże ilości łatwo przyswajalnych tłuszczy (nawet ok. 60-70%) i białek, a także sporo takich pierwiastków jak wapń, fosfor, potas, magnez, mangan i cynk. Jeśli chodzi o witaminy to w orzechowej przekąsce znajdziemy dużą ilość witaminy E(czyli “witaminy płodności”), a także witamin A, C, PP oraz witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego), węglowodany, a także  błonnik.

Nerkowce:

Orzechy nerkowca ze względu na swój skład chronią przed wieloma chorobami i dolegliwościami.

Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych , które regulują poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi.  Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, natomiast witaminy z grupy B są sprzymierzeńcami pracy układu nerwowego, poprawiają koncentrację, pamięć. Nerkowce mają również wpływ na nasz zewnętrzny wygląd.

Dzięki zawartym w sobie cynkiem i selenem poprawia wygląd oraz stan skóry, włosów i paznokci. Spożywanie cynku głównie polecane jest osobom ze skłonnością do przetłuszczania się włosów, bowiem wpływa na regulację wydzielanego sebum i zmniejsza ryzyko wypadania włosów.

Z najnowszych badań wynika, że minimalizują ryzyko rozwoju cukrzycy typu II. Co więcej posiadają one niski indeks glikemiczny. Dzięki czemu zaleca się spożywanie ich dibateyką.

Rodzynki (Vitis Winifera)

Wbrew pozorom rodzynki są przydatne nie tylko w kuchni - jako jedne z niewielu bakalii wspomagają tarczycę poprzez zaopatrywanie organizmu w jod.

Zawarty w rodzynkach bor i rosweratrol sprzyja regeneracji organizmu przy wzmożonym wysiłku umysłowym i fizycznym.

Rodzynki sprzyjają układowi krwionośnemu, wpływają pozytywnie na regulację poziomu cholesterolu i pomagają przy leczeniu osteoporozy.

ŻURAWINA SUSZONA

Żurawina posiada cechy wypłukujące bakterie e-coli co wpływa na ograniczenie możliwości zapalenia dróg moczowych. Jednocześnie ma korzystny wpływ na leczenie infekcji pęcherza moczowego oraz przynosi ulgę osobom z założonym cewnikiem.

Żurawina dzięki swoim właściwościom przyczynia się do powstrzymania niektórych bakterii wywołujących wrzody żołądka, między innymi blokuje osadzanie się bakterii Helicobacter pylori w śluzówce żołądka.

Żurawina pomaga zmniejszyć ilość patogennych bakterii jamy ustnej jednocześnie minimalizując potencjalną zapadalność na choroby przyzębia.

Substancje zawarte w żurawinie tamują powstawanie zakrzepów i mają leczniczy wpływ na rozszerzanie się naczyń krwionośnych.