Darmowa wysyłka od 150 zł. |
Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.
Kraj pochodzenia: RPA
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie typu Doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu, produkt zachowuje bardzo długo świeżość.
Egzotyczne okrągłe orzechy makadamia skrywają w swoim wnętrzu wyjątkowe wartości odżywcze. Są też określane najbardziej tlustymi orzechami, jednak tłuszcze w nich występujące to głównie nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT mające wiele cennych właściwości leczniczych.
Egzotyczne okrągłe orzechy makadamia skrywają w swoim wnętrzu wyjątkowe wartości odżywcze. Są też określane najbardziej tłustymi orzechami, jednak tłuszcze w nich występujące to głównie nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT mające wiele cennych właściwości leczniczych.
Na odpowiedni poziom cholesterolu ma wpływ dużą zawartość niezbędnych wyżej wspomnianych NNKT . Nienasycone kwasy tłuszczowe obniżają wysoki poziom złego cholesterolu LDL .Dlatego po orzechy makadamia sięgają osoby borykające się z zaburzeniami gospodarki lipidowej organizmu,chorobami sercowo-naczyniowymi czy otyłością .
Cenne wartości płynące z wnętrza, chronią komórki przed stresem, opóźniają procesy starzenia organizmu. Ograniczają ilość wolnych rodników mających destrukcyjny wpływ na tkanki, przez co uważane są za eliksir pięknej cery oraz młody wygląd skóry.
Duży udział procentowy składników mineralnych tj. Fosfor, wapń, żelazo ma dobroczynność wpływ na mięśnie oraz kości i stawy. Cynk zawarty w naszych orzechach działa na włosy .
W orzechach znaleźć można regulujący ciśnienie Potas oraz wspierająca układ nerwowy niacynę.
Ze względu na żelazo, jakie zawiera orzech makadamia zapobiega niedokrwistości.
Jak stosować?
Orzechy makadamia można spożywać jako propozycje przekąski lub wzbogacić nimi inne różnorodne potrawy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Wartość odżywcza w100 g:
Wartość energetyczna - 3073 kJ / 746 kcal
Tłuszcz - 76 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 10,0 g
Węglowodany - 4,5 g
w tym cukry - 4,5 g
Białko - 8,0 g
Sól - 0 g