MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU TYLKO W NASZYCH SKLEPACH STACJONARNYCH
Opis herbaty
Herbata Królewska to arystokracja wśród czarnych herbat. Wysokogatunkowa czarna herbata została wzbogacona szlachetnymi, leśnymi smakami, które nadały jej przyjemnej słodyczy. Obowiązkowa propozycja na letnie wieczory.
Skład
Herbata czarna liść, poziomka owoc, głóg owoc, liść jeżyny, owoc czarnej porzeczki, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Wietnam
Sposób przygotowania
- Królewska należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to 1 łyżeczka na filiżankę.
Królewska - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(2-3 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.