Mega Promo -30%,-20% w naszych sklepach 

Darmowa wysyłka od 150 zł. 

HERBATA EEARL GREY BLUE 50G

Earl Grey Blue to smaczna czarna herbata połączona z płatkami bławatka i aromatem bergamotki. Jest obowiązkową pozycją dla wszystkich koneserów herbaty Earl Grey.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • 11,99 zł
Produkt został zamówiony 337 razy.

MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU TYLKO W NASZYCH SKLEPACH STACJONARNYCH

Opis herbaty

Earl Grey Blue to smaczna czarna herbata połączona z płatkami bławatka i aromatem bergamotki. Jest obowiązkową pozycją dla wszystkich koneserów herbaty Earl Grey.

Skład

Herbata czarna, bławatek, aromat

Sposób przechowywania

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia

Sri Lanka

Sposób przygotowania

  • Earl Grey Blue należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 95  °C.
  • Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.

Earl Grey Blue - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
  • Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(2-3 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.