Miód spadziowy iglasty 270G

Miód spadziowy – w odróżnieniu od miodów nektarowych – nie powstaje z nektaru kwiatów. Jest to wydzielina mszyc i czerwców, która zbierana jest przez pszczoły.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • 19,99 zł
Produkt został zamówiony 322 razy.

Miód Spadziowy iglasty w 100% bez konserwantów, bez chemii.

Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.

Bardzo smaczny, polecamy.

Miód  270gram=200ml

Miód spadziowy – w odróżnieniu od miodów nektarowych – nie powstaje z nektaru kwiatów. Jest to wydzielina mszyc i czerwców, która zbierana jest przez pszczoły.

Miód spadziowy ze spadzi iglastej

  • Barwa: ciemno brązowa z zielonkawym lub szaro-zielonkawym odcieniem;
  • Zapach: igliwia lub żywicy;
  • Smak: słodki z posmakiem żywicy;
  • Proces krystalizacji: zachodzi od pięciu do ośmiu tygodni. Przechowywany przez dłuższy okres w temperaturze około 20 ̊C często rozwarstwia się na części: górną – płynną i dolną – skrystalizowaną.

Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność organizmu.

W tej odmianie miodu można ponadto spotkać ponad 9 razy więcej biopierwiastków niż w klasycznych miodach nektarowych. Jest on bowiem bogaty w fosfor, sód, magnez, wapń, potas i mangan, a także w witaminy K, PP, C, B2, B6 i A. Oprócz tego miód spadziowy zawiera również cynę, srebro, wanad oraz molibden. Można nim zatem zastąpić szereg suplementów diety dostępnych w aptekach i sklepach bez recepty.

  • poprawia wydolność systemu odpornościowego, ale także nerwowego, pokarmowego i sercowo-naczyniowego;
  • wzmacnia serce;
  • stymuluje wytwarzanie hemoglobiny i czerwonych krwinek;
  • pomaga w leczeniu zapalenia żołądka
  • powodują, że żołądek staje się niepożądanym miejscem dla bakterii Helicobacter pylori
  • koi podrażnioną lub wrażliwą skórę
  • Miód spadziowy jest również bardzo dobrym środkiem na bezsenność i niepokój.

Ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych, miód spadziowy, jest często nazywany miodem „królewskim”.

Stosowanie miodu spadziowego

Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,

Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu  podlega dezaktywacji.

Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są  długie.