Darmowa wysyłka od 150 zł. |
Miód spadziowy – w odróżnieniu od miodów nektarowych – nie powstaje z nektaru kwiatów. Jest to wydzielina mszyc i czerwców, która zbierana jest przez pszczoły.
Miód 1200gram=900ml
Miód spadziowy – w odróżnieniu od miodów nektarowych – nie powstaje z nektaru kwiatów. Jest to wydzielina mszyc i czerwców, która zbierana jest przez pszczoły.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej
W tej odmianie miodu można ponadto spotkać ponad 9 razy więcej biopierwiastków niż w klasycznych miodach nektarowych. Jest on bowiem bogaty w fosfor, sód, magnez, wapń, potas i mangan, a także w witaminy K, PP, C, B2, B6 i A. Oprócz tego miód spadziowy zawiera również cynę, srebro, wanad oraz molibden. Można nim zatem zastąpić szereg suplementów diety dostępnych w aptekach i sklepach bez recepty.
Ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych, miód spadziowy, jest często nazywany miodem „królewskim”.
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu podlega dezaktywacji.
Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są długie.