Mega Promo -30%,-20% w naszych sklepach 

Darmowa wysyłka od 150 zł. 

Miód leśny 700g

Naturalny Miód leśny jest miodem nektarowo-spadziowym łączący zalety obydwu tych rodzajów miodu. Zawiera nektary roślin leśnych takich jak borówka, lipa dzika róża, dziurawiec, rumianek, malina, głóg jak również różnego rodzaju zioła. Wszystkie rośliny pozbawione są szkodliwych substancji chemicznych czyli jest całkowicie naturalnym miodem. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które działają jak antybiotyk przeciwzapalnie.

  • szt.
  • 27,99 zł
Produkt został zamówiony 373 razy.

Prozdrowotny Miód leśny 

Prosto z Pasieki, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.

Bardzo smaczny, polecamy.

500 ml = 700g miodu

Naturalny Miód leśny jest miodem nektarowo-spadziowym łączący zalety obydwu tych rodzajów miodu. Zawiera nektary roślin leśnych takich jak borówka, lipa dzika róża, dziurawiec, rumianek, malina, głóg jak również różnego rodzaju zioła. Wszystkie rośliny pozbawione są szkodliwych substancji chemicznych czyli jest całkowicie naturalnym miodem. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które działają jak antybiotyk przeciwzapalnie.

Miód leśny to nieocenione źródło witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, potas jest bogaty w związki azotowe, kwasy organiczne, minerały oraz olejki eteryczne i flawonoidy.

Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność organizmu.

Miód leśny wpływa korzystnie na nasz umysł - pobudza go, pomaga w walce ze stresem daje ukojenie, odprężenie i uspokaja układ nerwowy. Dodaje dużo energii zarówno podczas zmęczenie psychicznego jak i fizycznego

  • Na kaszel i przeziębienia. Miód leśny działa jak naturalny antybiotyk w walce z przeziębieniem, grypą czy katarem i górnymi drogami oddechowymi.
  • Zapobiega chorobom serca. Redukuje ciśnienie tętnicze krwi. Spowalnia procesy miażdżycowe.
  • Spowalnia proces starzenia się.
  • Leczy wrzody żołądka, choroby wątroby i dróg żółciowych

Stosowanie miodu leśnego

Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,

Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników leczniczych podlega dezaktywacji.

Przechowywanie:

Aby maksymalnie przedłużyć trwałość miodu należy przechowywać go w zacienionym i suchym miejscu. Ważnym jest, aby naturalny miód pszczeli stał w miejscu, gdzie temperatura nie jest wyższa niż 2o stopni C. Nie może on też stać w miejscu zbyt chłodnym, optymalna temperatura do przechowywania to 8-20 stopni C.