Darmowa wysyłka od 150 zł. |
Naturalny Miód leśny jest miodem nektarowo-spadziowym łączący zalety obydwu tych rodzajów miodu. Zawiera nektary roślin leśnych takich jak borówka, lipa dzika róża, dziurawiec, rumianek, malina, głóg jak również różnego rodzaju zioła. Wszystkie rośliny pozbawione są szkodliwych substancji chemicznych czyli jest całkowicie naturalnym miodem. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które działają jak antybiotyk przeciwzapalnie.
Naturalny Miód leśny jest miodem nektarowo-spadziowym łączący zalety obydwu tych rodzajów miodu. Zawiera nektary roślin leśnych takich jak borówka, lipa dzika róża, dziurawiec, rumianek, malina, głóg jak również różnego rodzaju zioła. Wszystkie rośliny pozbawione są szkodliwych substancji chemicznych czyli jest całkowicie naturalnym miodem. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które mają działanie przeciwzapalne
Miód leśny to nieocenione źródło witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, potas jest bogaty w związki azotowe, kwasy organiczne, minerały oraz olejki eteryczne i flawonoidy.
Składniki zawarte w Miodzie leśnym wpływają korzystnie na nasz umysł - pobudzają go, pomagają w walce ze stresem dając ukojenie ukojenie, odprężenie i uspokajają układ nerwowy. Dodajją dużo energii zarówno podczas zmęczenie psychicznego jak i fizycznego
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu podlega dezaktywacji.
Przechowywanie:
Aby maksymalnie przedłużyć trwałość miodu należy przechowywać go w zacienionym i suchym miejscu. Ważnym jest, aby naturalny miód pszczeli stał w miejscu, gdzie temperatura nie jest wyższa niż 2o stopni C. Nie może on też stać w miejscu zbyt chłodnym, optymalna temperatura do przechowywania to 8-20 stopni C.