KREM Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH 220G

Zawsze Świeże, 100% orzechów. Nasze pasty nie stoją na półce tylko wytwarzamy je na bieżąco.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • Cena katalogowa: 23,12 zł
  • Rabat: -4,62 zł (20 %)
  • 18,50 zł
Produkt został zamówiony 342 razy.

Zawsze Świeże, 100% orzechów. Nasze pasty nie stoją na półce tylko wytwarzamy je na bieżąco.

100% Naturalne bez konserwantów, bez wypełniaczy.

 

Nasz krem orzechowa z migdałów kalifornijskich jest w 100% naturalna, bez zbędnych dodatków i konserwantów. Do jej produkcji używane są najlepszej jakości orzechy. W ofercie posiadamy: 

  • orzechy arachidowe 
  • orzechy laskowe 
  • orzechy nerkowca 
  • orzechy brazylijskie 
  • orzechy makadamia 
  • orzechy pekan 
  • orzechy pinii 
  • orzechy włoskie 
  • migdały 
  • pistacje 

 Nasi specjaliści na bieżąco tworzą oryginalne receptury produktów, więc nasze pasty są unikatowe i niepowtarzalne. 

 

Migdały w walce z cukrzycą

Migdały przede wszystkim obniżają poziom cholesterolu LDL, głównie u osób ze stanem przedcukrzycowym. Tym samym redukują ryzyko zachorowania na cukrzyce typu 2. Wynika to z badań naukowców z amerykańskiego Loma Linda University. Ziarna migdałowca poprawiają również poziom odpowiedzi organizmu na insuline.

Migdały w wróg zaparć

Migdały dzięki temu, że są bogaty źródłem błonnika, wpływają na prawidłową pracę jelit. Należy jednak pamiętać aby konsumpcji migdałów towarzyszyła duża ilość wody.

Migdały a układ moczowy

Szczególnie polecane są migdały osobą chorującym na układ moczowy. Często wprowadzany jest do diety przy chorobach dróg żółciowych. Szczególnie duże sukcesy święcą one przy chorobach, takich jak kamienie nerkowe, czy zwężenie cewki moczowej. Świadczy to o tym, że ziarna migdałowca są znakomitym środkiem wspomagającym układ moczowy.

Poprawa pracy mózgu

Dzięki zawartej w migdałach witaminie E, sprawiają one, że poprawia się praca naszego mózgu. Ich spożywanie wpływa pozytywnie na kojarzenie faktów, lepsze zapamiętywanie liczb lub wydarzeń. Ponadto za sprawą zawartego w sobie cynku chronią komórki mózgowe przed różnymi uszkodzeniami, które mogą wywołać wolne rodniki. Migdały zawierają również witaminę D, która wpływa na lepszą regeneracje komórek nerwowych. Co więcej zbadano również ich pozytywny wpływ na zmniejszenie ryzyka zapadnięcia na chorobę Parkinsona.

Zdrowe i twarde kości

Głównie za sprawą zawartych w migdałach fosforu i wapniu wpływają one na prawidłowym utrzymywaniu kości w zdrowej kondycji. Ponadto bardzo skutecznie działają one przeciwko Osteoporozie. Ciekawostką jest, że olejek migdałowy wsmarowany w skórę niemowlęcia wzmocni jego kości.

Wpływ migdałów na serce

Udowodnione jest, dzięki licznym przeprowadzonym w tej kwestii badaniom, iż migdały działają wyśmienicie na nasze serce, wpływając na zmniejszenie ryzyka rozwoju różnych chorób tego narządu. Zawarte w migdałach składniki minimalizują bowiem odkładanie się w organizmie złego cholesterolu. Jednocześnie zmniejszają one ryzyko powstawania zakrzepów i wpływają korzystnie na regulację ciśnienia tętniczego oraz poprawiają krążenie. Powyższe informacje potwierdzają, że regularne spożywanie migdałów to zdecydowanie krok w trosce o zdrowe serce.

Migdały w diecie

Migdały zalecane są w diecie DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), którą stosuje się w celu zmniejszanie zbyt wysokiego ciśnienia tętniczego. Taki sposób odżywiania rekomenduje National Institutes of Health and the American Heart Association.

Wartości odżywcze 

Wartość energetyczna - 579/590 kalorii

Białko  ogółem - 21,15/21,40 g

Tłuszcz  - 49,93/52,52 g

Węglowodany  - 21,55 g (w tym cukry proste 4,35 g)/ 18,67 g (w tym cukry proste 4,63 g)

Błonnik - 12,5/9,9 g

Przechowywanie i data przydatności 

Data przydatności widnieje na etykiecie słoika. Po otwarciu należy je przechowywać w lodówce.