Suszone warzywa

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Suszone warzywa są pyszne i zdrowe podobnie jak mrożone. Dzięki obróbce suszenia tracą wodę a tym samym stają się bardziej syte. Nie zawierają barwników, aromatów i konserwantów. Są bardziej aromatyczne niż świeże. W sposób naturalny dostarczają błonnik i wartości odżywcze.
Wybrane właściwości zdrowotne

  • szt.
  • 10,99 zł
Produkt został zamówiony 452 razy.

Suszone warzywa są pyszne i zdrowe podobnie jak mrożone. Dzięki obróbce suszenia tracą wodę a tym samym stają się bardziej syte. Nie zawierają barwników, aromatów i konserwantów. Są bardziej aromatyczne niż świeże. W sposób naturalny dostarczają błonnik i wartości odżywcze.

Wybrane właściwości zdrowotne

Suszona marchewka

  • zwiększa poczucie sytości,
  • wzmacnia pracę serca, wspiera układ krwionośny i nerwowy
  • odgrywa istotną rolę w profilaktyce przeciwmiażdżycowej wpływając na obniżenie poziomu cholesterolu
  • spowalnia wchłanianie glukozy do krwi
  • ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn oraz regulację procesu układu pokarmowego
  • pomaga zachować młodą skórę

Suszona pietruszka

  • Wpływa na regulację ciśnienia w układzie krwionośnym
  • Pobudza odporność organizmu
  • Zawarte w pietruszce witaminy i minerały (wapń, magnez i potas) pozytywnie wpływają na krążenie krwi, a żelazo pomaga w leczeniu anemii.
  • Wywar z pietruszki polecany jest na problemy z pęcherzem, prostatą i nerkami.
  • Ułatwia pozbywanie bakterii odpowiedzialnych za brzydki oddech,
  • wspiera układ pokarmowy, nerwowy

Suszony por

  • wpływa ona korzystnie na zmniejszenie ciśnienia tętniczego krwi,
  • pomaga zmagać się z zatruciami pokarmowymi,
  • wzmacnia pracę serca, pomocny w zminimalizowaniu ryzyka wystąpienia udaru mózgu i nadciśnienia.
  • poprawia odporność organizmu
  • spożywanie pora przyczynia się do zmniejszania poziomu cholesterolu złego (LDL) a zwiększania poziomu dobrego (HDL),
  • wpływa dobroczynnie na obniżenie ryzyka wystąpienia stanów zapalnych górnych dróg oddechowych.
  • jest dobrym źródłem kwasu foliowego.

Suszona cebula

  • Wykorzystywana do właściwości wykorzystywane są w leczeniu przeziębień i schorzeń skóry
  • Cebula ma niską zawartość sodu i nie zawiera tłuszczu.
  • Z bogatej listy cennych właściwości cebuli warto wymienić także jej działanie rozrzedzające krew i przeciwdziałające tworzeniu się zakrzepów.