HERBATA KORZENNA 50G

Herbata Korzenna to mieszanka na bazie hibiskusa z wyselekcjonowanymi owocami i przyprawami. W jej składzie można znaleźć: skórkę róży, pomarańcze, cynamon, rodzynki, anyż i goździki. Ma typowy korzenny smak i aromat.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • 13,99 zł
Produkt został zamówiony 375 razy.

MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU TYLKO W NASZYCH SKLEPACH STACJONARNYCH

Opis herbaty

Herbata Korzenna to mieszanka na bazie hibiskusa z wyselekcjonowanymi owocami i przyprawami. W jej składzie można znaleźć: skórkę róży, pomarańcze, cynamon, rodzynki, anyż i goździki. Ma typowy korzenny smak i aromat.

 

Skład

Hibiskus, skórka róży, rodzynki, skórka pomarańczy, anyż, cynamon, goździki, aromat

 

Sposób przechowywania

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia

Polska

Sposób przygotowania

  • Korzenna należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
  • Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.

Korzenna - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
  • Po zaparzeniu oddziel mieszankę od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.