Darmowa wysyłka od 150 zł. |
Imbir kandyzowany dodaje potrawom świeżości, ulepsza smak mdłych i tłustych potraw, ale również stosowany jest do potraw słodkich, ciast, sałatek owocowych. Spisuje się doskonale do pieczonych jabłek. Imbir jest taką rośliną, bez której większość narodów nie wyobraża sobie życia. Jest nieocenionym lekarstwem na infekcje wirusowe i przeziębienia, jest bogaty w substancje przeciwzapalne, mdłości jak również bóle miesiączkowe.
Imbir kandyzowany dodaje potrawom świeżości, ulepsza smak mdłych i tłustych potraw, ale również stosowany jest do potraw słodkich, ciast, sałatek owocowych. Spisuje się doskonale do pieczonych jabłek. Imbir jest taką rośliną, bez której większość narodów nie wyobraża sobie życia. Jest nieocenionym lekarstwem na infekcje wirusowe i przeziębienia, jest bogaty w substancje przeciwzapalne, mdłości jak również bóle miesiączkowe.
Wartości odżywcze w 100 g
Kalorie - 79 kcal
Białko - 1.83 g
Tłuszcz - 0.76 g
Węglowodany - 18.01 g w tym cukry proste 1.80 g
Błonnik - 2.1 g
Witaminy
Witamina C- 5.1 mg
Tiamina – 0.026 mg
Ryboflawina – 0.035 mg
Niacyna - 0.76 mg
Witamina B6 - 0.17 mg
Kwas foliowy - 12 µg
Witamina E - 0.27 mg
Witamina K- 0.11 µg
Minerały
Wapń - 17 mg
Żelazo – 0.61 mg
Magnez - 44 mg
Fosfor – 35 mg
Potas - 416 mg
Sód - 14 mg
Cynk - 0.35 mg
Kwasy tłuszczowe
nasycone - 0.21 g
jednonienasycone - 0.16 g
wielonienasycone - 0.17 g
Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie typu Doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu, produkt zachowuje bardzo długo świeżość.