HERBATA DUCH PORANKA

Herbata Duch Poranka to mieszanka chińskiej zielonej herbaty senchy z dodatkiem kwiatów róży, malwy i słonecznika. Ma piękny, świeży, kwiatowy aromat i dość delikatny smak.

Jest to jedna z najbardziej popularnych herbat wśród naszych klientów.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • 12,99 zł
Produkt został zamówiony 374 razy.

Opis produktu

Herbata Duch Poranka to mieszanka chińskiej zielonej herbaty senchy z dodatkiem kwiatów róży, malwy i słonecznika. Ma piękny, świeży, kwiatowy aromat i dość delikatny smak.

Jest to jedna z najbardziej popularnych herbat wśród naszych klientów.

 

Skład

Sencha, kwiat róży, malwy i słonecznika, aromat mango i bergamotki

 

Sposób przechowywania

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia

UE

Sposób przygotowania

  • Duch Poranka należy parzyć 2-3 m min, w temperaturze wody 70-80 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.

Duch Poranka - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy-cztery razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (2-3 m min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (70-80 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.