Olej z Czarnuszki tłoczony na zimno

Olej z Czarnuszki - Nazywany Złotem faraonów - prawdziwy Eliksir Zdrowia. Olej z czarnuszki - lekarstwo na prawie wszystko.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest  ( szt.)
  • Czas realizacji: 2 dni
  • szt.
  • Cena katalogowa: 39,00 zł
  • Rabat: -3,90 zł (10 %)
  • 35,10 zł

Jesteśmy producentem olejów tłoczonych na zimno.

Zawsze Świeży, 100% naturalny, tłoczony na zimno. Nasz olej nie stoi na półce tylko wytwarzamy go na bieżąco.

Olej z czarnuszki - lekarstwo na prawie wszystko 

Nazywany "Złotem Faraonów". bo to już oni docenili zdrowotną moc oleju z czarnuszki. nazywając go „złotem faraonów”. Ponoć Tutenchamon miał w swoim grobowcu fiolkę z olejem. Dzięki swoim silnym  właściwościom prozdrowotnym i kosmetycznym  to prawdziwy Elixir Zdrowia. Najbardziej cenimy właściwości antynowotworowe tego oleju . ale regularne picie oleju z czarnuszki przyniesie jeszcze więcej korzyści dla naszego organizmu. Szeroko używany także w kosmetyce. ma bardzo dobre działanie na skórę walczy z trądzikiem i łuszczycą oraz ma jeszcze wiele innych super właściwości. Wzmacnia włosy.   

Czym wyróżnia się nasz olej z czarnuszki 

  • Nasz Olej z Czarnuszki produkowany w naszej własnej rodzinnej olejarni  Spichlerz-Zdrowia to prawdziwy 100% naturalnie tłoczony olej na zimno.
  • Nierafinowany. niefiltrowany.  bez domieszek. bez konserwantów.  bez obróbki termicznej. 
  • Do tłoczenia używamy czarnuszki z najlepszych upraw. 
  • Dzięki tłoczeniu  w temperaturze 35 stopni wszystkie właściwości prozdrowotne i pielęgnacyjne są zachowane. 
  • Nasze Oleje tłoczymy codziennie dlatego nasz olej jest świeży. 
  • Oferujemy Olej Nieoczyszczony bo taki jest najzdrowszy mający najwięcej substancji prozdrowotnych   
  • Osad w butelce jest zjawiskiem naturalnym. świadczącym  o prawdziwej produkcji naturalnej. 

Bogactwo kwasów Omega-6. Omega-9 oraz Omega-3 

Olej z czarnuszki posiada wysoką zawartość zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczów: 

  • kwas linolowy omega-6 (LA)  (60%).
  • kwas oleinowy omega-9 (23%)
  • kwas alfa-linolenowy omega-3 (ALA)  (2%)

Bogaty skład oleju z czarnuszki -  Tymochinon 

Jednym z najważniejszych związków jest tymochinon. który ma działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.W eksperymentach laboratoryjnych na komórkach i na zwierzętach wykazał działanie przeciwzapalne i przeciw-utleniające. Także pozytywny wpływ na walkę z chorobami  sercowo-naczyniowymi. cukrzycą. chorobami neurodegeneracyjnych i udaru mózgu oraz  raka.

Olej z czarnuszki w leczeniu nowotworów oraz wspiera radioterapie 

Olej ten świetnie sobie radzi w w walce z nowotworami: 

  • piersi
  • rakiem wątroby
  • rakiem płuc
  • macicy
  • prostaty
  • jelita grubego

W 2012 roku egipscy naukowcy odkryli. że olej z czarnuszki przyczynia się do śmierci lub zahamowania rozwoju komórek nowotworowych w przypadku raka wątroby. 

Natomiast badacze z Arabii Saudyjskiej dowiedli . że olej z czarnuszki skutecznie wspiera  niszczenia komórek nowotworowych w płucach.

Amerykańscy naukowcy potwierdzają doniesienia specjalistów dodając do tej listy pozytywne działanie przeciw . uzupełniając tę listę z pozytywnym działaniem na białaczkę. raka trzustki. macicy. piersi. raka prostaty oraz jelita grubego.

Na Zatoki 

Ostanie Badania dowodzą. że Tymochinon doskonale wpływa na Zatoki oraz na śluzówki żołądka. nosa . gardła.  

Przeciw Alergii i Astmie 

Badania brytyjskich naukowców wykazały. że picie oleju z czarnuszki łagodzi objawy kataru. astmy oskrzelowej

Leczy Wrzody oraz chroni przed Miażdżycą i Cukrzycą

Olej z czarnuszki zwalcza bakterię Helicobacter pylori. która jest jedną z przyczyn choroby wrzodowej. Ponadto leczy nieżyt żołądka. wrzody. refluks oraz grypę żołądkową. Natomiast miażdżycy zapobiega dzięki obniżaniu poziomu prolaktyny. glukozy. trójglicerydów i cholesterolu we krwi. 

Dodatkowe właściwości prozdrowotne oleju z czarnuszki 

  • Podnosi odporność
  • Naturalny antybiotyk
  • Właściwości przeciwzapalne. przeciwbakteryjne  i przeciwalergiczne.
  • Zapobiega wrzodom żołądka.  grypie żołądkowej. refluksowi.  
  • Pozytywny wpływ na leczenie nowotworów 
  • Zapobiega przeziębieniom. grypie. zapaleniom gardła i migdałów
  • Na Zatoki
  • Wspiera prace mózgu i układ nerwowy. obniża ciśnienie. a dzięki zawartości fitosteroli zmniejsza ryzyko miażdżycy
  • Pomaga osobom chorującym na cukrzycę typu II oraz mającym podwyższony cholesterol 
  • Pomaga osobom mające problemy gastryczne. typu wzdęcia i inne. Wspomaga pracę jelita grubego 
  • obniża poziom glukozy we krwi. zmniejsza odporność na insulinę. stymuluje regenerację komórek beta w trzustce chorujących na cukrzycę
  • Mocno wspomagający w walce z astmą i zapaleniem oskrzeli. ma właściwości rozszerzające oskrzela. Wspomaga górne drogi oddechowe.  
  • Wspomaga działanie układu sercowo-naczyniowego
  • Wspomaga pracę wątroby i nerek. odtruwa.
  • Właściwości przeciwdrgawkowe. U chorych na padaczkę  zmniejsza się aktywność. siła i częstotliwość napadów
  • Przeciwdziała Osteoporozie. Wspiera przy stanach zapalnych stawów. chroni przed reumatyzmem 
  • Dzięki zawartości melatyny naturalnie uśmierza bóle: zębów. kręgosłupa. głowy i mięśni
  • reguluje miesiączkowanie
  • łagodzi bóle w klatce piersiowej;
  • Pomaga na  bezsenność

Olej z Czarnuszki w kosmetyce

  • zmniejsza głębokość zmarszczek 
  • poprawia napięcie skóry i dodaje jej elastyczności 
  • wzmacnia włosy i nadaje im elastyczność i połysk
  • walczy skutecznie z trądzikiem i łuszczycą 
  • niweluje blizny i rozstępy 
  • wygładza cellulit 

Bogactwa . witaminy i minerały  Oleju z Czarnuszki 

  • sterole roślinne. fosfolipidy
  • flawonoidy - związki flawonowe o których w osttanim czasie było głośno. gdyż są bardzo wspmagające  w walce z rakiem 
  • biotyna
  • beta-karoten
  • antyoksydanty
  • saponiny.
  • nigellina. nigellamina. nigellidyna. nigellicyna
  • tymochinon
  • karwakrol. karwon
  • limonen
  • melatyna
  • witaminy: A. E. F. B1. PP. B3. B6
  • minerały: cynk. magnez. wapń. żelazo. sód. potas. selen 

Olej z czarnuszki - czarnuszka 

Czarnuszka siewna (Nigella sativa) to kwiat. który posiada nasiona zawierające około 30% oleju i to dzięki nim powstaje olej z czarnuszki.  Czarnuszka rośnie  w Egipcie. Indiach. Syrii . ale także uprawiana jest w Polsce. Nazywana jest także kminkiem egipskim. kminem czarnym. kolendrą siewną. czarnuchą.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 3701 kJ / 884 kcal
Tłuszcz 100 g
W tym  
  kwasy tłuszczowe nasycone 13 g
  kwasy tłuszczowe jednonienasycone 24 g
  kwasy tłuszczowe wielonienasycone 63 g
  węglowodany 0 g
  białko 0 g
  sól 0 g
Witaminy C. E. K