przyprawa do ziemniaków

Niezwykła mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych przez nas przypraw sprawi, że  przygotowywane  przez was ziemniaki będą  perfekcyjne  oraz doda im prawdziwej głębi smaku.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • 9,99 zł
Produkt został zamówiony 314 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: produkcja własna

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Sól:

  • Jest głównym źródłem sodu,
  • Niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu
  • Uczestniczy w regulacji gospodarki wodnej i pH ustroju.
  • Sód reguluje zawartość wody w organizmie, przez co zapewnia optymalne ciśnienie krwi oraz utrzymuje prawidłową równowagę kwasowo-zasadową w organizmie,
  • Niezbędna do zachowania równowagi elektrolitowej w organizmie oraz odpowiedniej pracy układu mięśniowego i nerwowego,
  • Jest składnikiem płynów komórkowych oraz tkankowych.

Kolendra:

  • Szczególnie chętnie używana w kuchni chińskiej i indyjskiej nadaje niesamowicie intrygujący aromat potrawom.
  • Kolendra dzięki olejkom eterycznym działa przeciwzapalnie ,pobudza apetyt oraz przyspiesza procesy
  • Ma korzystny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn. Spożywana do dań powoduje łatwiejsze wydalanie toksyn wraz z moczem.
  • Kolendra jest bogata w witaminy takie jak A,B,C i K oraz składniki mineralne (wapń, żelazo czy fosfor).

Czosnek:

  • poprawia odporność szczególnie zaleca się go stosować w okresie zimowo-jesiennym
  • Czosnek odpowiada za dostarczenie wielu witamin i minerałów, korzystnie działa na naczynia krwionośne, dzięki czemu minimalizuje powstawanie żylaków i pajączków.
  • Pobudza jelita do pracy dzięki czemu wspomaga trawienie
  • Czosnek w medycynie ludowej stosowany jest jako środek na pasożyty jelit, takie jak owsiki, glisty czy nawet tasiemca
  • Czosnek hamuje działanie enzymu ACE, który odpowiada za regulację ciśnienia krwi.

Kminek:

  • Kminek zmniejsza wzdęcia oraz problemy układu trawiennego. Minimalizuje bóle brzucha, zaparcia oraz braku apetytu.
  • Stymuluje mięśnie gładkie żołądka oraz reguluje przepływ żółci i soku trzustkowego do dwunastnicy.
  • Kminek dodany do herbaty to jeden ze sposobów na kolkę niemowlęcą. Kminek zmniejsza kurczliwość mięśni gładkich brzucha, które przyczyniają do napadowych bóli brzucha u niemowląt.
  • Kminek dodany do masła to połączenie polecane na zapalenie zatok

Papryka słodka i ostra:

  • Dodawana do wszelakich dań wytrawnych nadaje im wyrazistości (mięsa, ryby, sałatki).
  • Stosowana również jako naturalny czerwony barwnik.
  • W nowoczesnych przepisach znaleźć można ją nawet w deserach. Wzbogaca smak ciast a nawet lodów.

Koper:

  • Koper odznacza się właściwościami pomocnymi przy wzdęciach i innych dolegliwościach układu pokarmowego. Jego owoce stosuje się przy zaburzeniach trawiennych oraz braku apetytu. Ponadto fenkuł wzmaga perystaltykę jelit, w związku z tym można go zastosować przy nieregularnym wypróżnianiu oraz zaparciach.
  • Aktywność przeciwutleniająca koperku jest porównywalna z innymi silnymi przeciwutleniaczami: kwasem askorbinowym, alfa-tokoferolem i kwercetyną.
  • pozytywnie wpływa na profil lipidowy

Cząber:

  • Dzięki bogactwu potasu wpływa na regulację ciśnienia krwi.
  • Zawiera również żelazo, które Jest zawarte w hemoglobinie transportującej tlen i przyczynia się do leczenia anemii.
  • Cząber zawiera również karwakrol i tymol, który minimalizuje przyrost bakterii w szczególności Escherichia coli i Bacillus cereus, zmniejsza ryzyko pojawiania się zakażeń grzybiczych.
  • Wspiera układ odpornościowy dzięki zawartości witaminy C i cynku.
  • Działa kojąco na dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Łagodzi wzdęcia i biegunki. Stymuluje wydzielanie soków trawiennych i pomaga w procesach trawiennych
  • Duża zawartość błonnika pokarmowego, wpływa leczniczo na profil lipidowy oraz na regulację stężenia cholesterolu.

Majeranek:

  • Idealnie pasuje do baraniny, golonki ,kiełbasy czy schabu.
  • Ta aromatyczna przyprawa dodawana jest również do potraw ciężkostrawnych typu groch czykapusta.
  • Łagodzi nadmierne wzdęcia.
  • Majeranek pomaga też niwelować negatywne dolegliwości trawienne.
  • Po zjedzeniu tłustych i smażonych produktów wspomaga pracę wątroby oraz wydzielanie żółci, która udział ma w emulgacji tłuszczów.
  • Płukanki gardła z naparu majeranku wybierają osoby zmagające się z nawracającymi infekcjami dróg.
  • Na jego bazie przygotowuje się inhalacje, które udrażniają zatoki oraz redukują kaszel.

Pieprz:

  • Zwiększa przyswajalność witamin, składników odżywczych oraz
  • Wspiera organizm w stanach zapalnych , biegunkach, działa moczopędnie
  • Wspomaga funkcjonowanie dróg
  • Ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn.