Przyprawa do rosołu

Niezwykła mieszanka przypraw doprowadzi przygotowywane przez was frytki do ideału oraz doda im prawdziwej głębi smaku.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • 8,99 zł
Produkt został zamówiony 372 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: produkcja własna

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Marchew:

  • zwiększa poczucie sytości,
  • wzmacnia pracę serca, wspiera układ krwionośny i nerwowy
  • odgrywa istotną rolę w profilaktyce przeciwmiażdżycowej wpływając na obniżenie poziomu cholesterolu
  • spowalnia wchłanianie glukozy do krwi
  • ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn oraz regulację procesu układu pokarmowego
  • pomaga zachować młodą skórę

Cebula:

  • Wykorzystywana do właściwości wykorzystywane są w leczeniu przeziębień i schorzeń skóry.
  • Cebula ma niską zawartość sodu i nie zawiera tłuszczu.
  • Z bogatej listy cennych właściwości cebuli warto wymienić także jej działanie rozrzedzające krew i przeciwdziałające tworzeniu się zakrzepów.

Pasternak:

  • Dzięki temu, że pasternak jest niskokaloryczny, zawiera składniki usprawniające przemianę materii, ma dobroczynny wpływ na układ krążenia.
  • Zarówno napar z korzenia pasternaku, jak i napar oraz wyciąg z jego nasion mają działanie moczopędne i przeciwzapalne, a także rozkurczające.
  • Wyciąg z pasternaku wpływa także na porost włosów i lepsze ukrwienie skóry głowy.
  • Świetnie sprawdzi się jako składnik surówek .Do pokrojonego pasternaka dodajemy jabłko, chrzan i drobno pokrojoną cebulkę. Całość polewamy delikatnie olejem.
  • Jako środek o działaniu uspokajającym dobrze sprawdza się wywar z korzenia pasternaku, a jeszcze lepiej – napar z jego nasion, który zawiera znacznie większą dawkę magnezu.

Por:

  • wpływa ona korzystnie na zmniejszenie ciśnienia tętniczego krwi,
  • pomaga zmagać się z zatruciami pokarmowymi,
  • wzmacnia pracę serca, pomocny w zminimalizowaniu ryzyka wystąpienia udaru mózgu i nadciśnienia.
  • poprawia odporność organizmu
  • spożywanie pora przyczynia się do zmniejszania poziomu cholesterolu złego (LDL) a zwiększania poziomu dobrego (HDL),
  • wpływa dobroczynnie na obniżenie ryzyka wystąpienia stanów zapalnych górnych dróg oddechowych.
  • jest dobrym źródłem kwasu foliowego.
  • por obfituje w polifenole, które istotne są w zwalczaniu wolnych rodników.

Pietruszka:

  • Wpływa na regulację ciśnienia w układzie krwionośnym
  • Pobudza odporność organizmu
  • Zawarte w pietruszce witaminy i minerały (wapń, magnez i potas) pozytywnie wpływają na krążenie krwi, a żelazo pomaga zmniejszać ryzyko wystąpienia anemii
  • Wywar z pietruszki polecany jest na problemy z pęcherzem, prostatą i nerkami.
  • Ułatwia pozbywanie bakterii odpowiedzialnych za brzydki oddech,
  • wspiera układ pokarmowy, nerwowy

Pieprz czarny:

  • Zwiększa przyswajalność witamin, składników odżywczych oraz
  • Wspiera organizm w stanach zapalnych , biegunkach, działa moczopędnie
  • Wspomaga funkcjonowanie dróg
  • Ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn

Lubczyk:

  • Znany od czasów starożytnych kiedy to Grecy używali go jako substancji leczniczej na dolegliwości układu oddechowego pokarmowego i moczowego.
  • Najczęściej w kuchni dodawany do zup intensywnie wzbogaca ich smak.
  • Jest podstawowym składnikiem maggi. Ona niestety zawiera wiele substancji szkodliwych dlatego nasz naturalny lubczyk doskonale podrasuje potrawę a przy tym doskonale zastąpi niezdrowe zamienniki.
  • Lubczyk wspiera układ trawienny przyspieszając trawienie niweluje kolki oraz poprawia perystaltykę jelit.
  • Pozytywnie wpływa na układ moczowy.

Ziele angielskie:

  • Ziele angielskie jest bogate w węglowodany oraz błonnik. Jest także źródłem żelaza, wapnia, miedzi, magnezu i potasu. Cechuje się również wysoką zawartością witaminy C i witamin z grupy B.
  • Wspomaga pracę układu trawiennego.
  • Łagodzi ból.
  • W badaniach wykazano, że ziele angielskie wykazuje działanie hamujące na wzrost bakterii Escherichia colii Listeria monocytogenes.
  • Wpływa korzystnie na układ krążenia.

Tymianek:

  • tymianek skutecznie łagodzi infekcje gardła i jamy ustnej. Działa także wykrztuśnie i rozkurczowo - tę właściwość wykorzystano w celu wyrobu syropów na kaszel suchy i kaszel mokry.
  • preparaty na bazie tymianku stosowane są w celu leczenia nieżytu żołądka, łagodzenia podrażnionych jelit i dolegliwości wątrobowych.
  • łagodzi bóle reumatyczne (RZS)
  • odkaża kanały zębowe
  • łagodzi stany zapalne pochwy
  • Na kaszel i doskwierający ból gardła warto przygotować domowy syrop z tymianku. Wystarczy jedną łyżkę tymianku, jedną posiekaną cebulę i 250 ml wody zagotować i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Po ostudzeniu o odcedzeniu dodać sześć łyżek miodu. Tak przygotowany syrop będzie naturalnym lekiem na infekcję gardła oraz na kaszel (zarówno suchy, jak i mokry).Na kaszel i doskwierający ból gardła warto przygotować domowy syrop z tymianku. Wystarczy jedną łyżkę tymianku, jedną posiekaną cebulę i 250 ml wody zagotować i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Po ostudzeniu o odcedzeniu dodać sześć łyżek miodu. Tak przygotowany syrop będzie naturalnym lekiem na infekcję gardła oraz na kaszel (zarówno suchy, jak i mokry).