Płatki jaglane

Płatki jaglane to zbożowy produkt spożywczy, wytwarzany z rozgniecionych ziaren prosa. Nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest tolerowany przez osoby chorujące na celiakię i nietolerancje pokarmowe. Płatki jaglane są bogate w witaminy z grupy B i składniki mineralne, dzięki czemu pozytywnie wpływają na kondycję i zdrowie osób, które je jedzą. 

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • 9,99 zł
Produkt został zamówiony 340 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Płatki jaglane to zbożowy produkt spożywczy, wytwarzany z rozgniecionych ziaren prosa. Nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest tolerowany przez osoby chorujące na celiakię i nietolerancje pokarmowe. Płatki jaglane są bogate w witaminy z grupy B i składniki mineralne, dzięki czemu pozytywnie wpływają na kondycję i zdrowie osób, które je jedzą.

Osoby, które w swojej diecie stosują płatki jaglane zachwalają ich walory zdrowotne:

  • pozytywny wpływ na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i obniżają ciśnienie tętnicze krwi, przez obecność fosforu, cynku i witamin z grupy B,
  • pomagają utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, dzięki właściwościom alkalicznym,
  • poprawa funkcjonowania układu nerwowego, dzięki zawartości witamin z grupy B,
  • korzystny wpływ na kondycję skóry, włosów i paznokci warunkowany wysoką zawartością witamin z grupy B,

    pozytywny wpływ na tworzenie i funkcjonowanie czerwonych krwinek, zapobieganie wystąpieniu niedokrwistości, która jest związana z zaburzeniami funkcji

  • poznawczych, układu odpornościowego, układu pokarmowego, dzięki wysokiej zawartości żelaza,
  • maja pozytywny wpływ na obniżanie poziomu cholesterolu we krwi,
  • zwiększanie uczucie sytości,
  • korzystny wpływ na układ trawienny: ułatwiają wypróżnianie, wspomagają trawienie dzięki zawartości błonnika pokarmowego,
  • wspomaganie regeneracji mięśni, dzięki wysokiej zawartości magnezu,
  • zawierają cynk, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania enzymów przeciwutleniających.

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 g płatków jaglanych
Wartość kaloryczna 354 kcal
Białko 13,0 g
Tłuszcze 3,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,67 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,72 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1,98 g
Węglowodany 80,0 g
Błonnik 2,7 g

Minerały

Fosfor 266,0 mg (35%*)
Potas 40,0 mg (1%)
Sód 5,0 mg (0,3%)
Wapń 8,0 mg (1%)
Żelazo 2,81 mg (28%)
Magnez 106,0 mg (27%)
Cynk 1,58 mg (14%)
Miedź 0,70 mg (78%)

Witaminy

Witamina C 0,0 mg (0%)
Witamina B1 0,39 mg (38%)
Witamina B2 0,27 mg (21%)
Niacyna 4,42 mg (28%)
Witamina B6 0,36 mg (28%)
Witamina B12 0,0 µg (0%)
Foliany 79,0 µg (20%)
Witamina A 0,0 µg (0%)
Witamina E 0,66 mg (7%)
Witamina D 0,0 µg (0%)