Pieprz cytrynowy

Pieprz cytrynowy urozmaici wasze potrawy oraz doda im prawdziwej głębi smaku.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • 9,99 zł
Produkt został zamówiony 319 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: produkcja własna

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Pieprz czarny:

  • Zwiększa przyswajalność witamin, składników odżywczych oraz
  • Wspiera organizm w stanach zapalnych , biegunkach.
  • Wspomaga funkcjonowanie dróg
  • Ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn.

Sól:

  • Jest głównym źródłem sodu,
  • Niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu
  • Uczestniczy w regulacji gospodarki wodnej i pH ustroju.
  • Sód reguluje zawartość wody w organizmie, przez co zapewnia optymalne ciśnienie krwi oraz utrzymuje prawidłową równowagę kwasowo-zasadową w organizmie,
  • Niezbędna do zachowania równowagi elektrolitowej w organizmie oraz odpowiedniej pracy układu mięśniowego i nerwowego,
  • Jest składnikiem płynów komórkowych oraz tkankowych.

Cukier:

  • Główne źródło energii dla naszego organizmu.

Skórka z cytryny:

  • Zawartość witaminy C pozytywnie wpływa na budowanie odporności organizmu.
  • Ma pozytywny wpływ na proces oczyszczania organizmu z toksyn.
  • Wspomaga metabolizm oraz pracę wątroby.
  • Skórka z cytryny może również pomóc w wybielaniu zębów.
  • Przyczynia się do redukcji ciśnienia.
  • Minimalizuje wzdęcia i skłonność do zaparć.

Cebula:

  • Wykorzystywana do właściwości wykorzystywane są w leczeniu przeziębień i schorzeń skóry
  • Cebula ma niską zawartość sodu i nie zawiera tłuszczu.
  • Z bogatej listy cennych właściwości cebuli warto wymienić także jej działanie rozrzedzające krew i przeciwdziałające tworzeniu się zakrzepów.

Kurkuma:

  • Zdrowe oczy

Badania naukowe prowadzone w Stanach Zjednoczonych wykazały też korzystny wpływ kurkuminy na funkcjonowanie narządu wzroku. Substancja ta może być przydatna w leczeniu zapalenia spojówek, jaskry, zespołu suchego oka oraz retinopatii spowodowanej nieprawidłowym krążeniem krwi w gałkach ocznych.

  • Zdrowe odchudzanie

Ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego i właściwości wspomagające metabolizm i funkcjonowanie układu trawiennego kurkuma jest zalecana do spożycia osobą, które chcą zrzucić zbędne kilogramy oraz dla tych, którzy chcą lepiej kontrolować wagę swojego ciała.

  • Bogactwo składników mineralnych i witamin

kurkuma jest niezwykle bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Suszone i zmielone kłącze kurkumy zawiera witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy i witamina B6. Ponadto dodając kurkumę do potraw, dostarczamy organizmowi witamin E i K. Składniki mineralne, które wchodzą w skład kurkumy to wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, sód i cynk.

  • Wróg wirusów

Kurkumina ma także zastosowanie w leczeniu infekcji na tle wirusowym. Według badań naukowców z USA i Uniwersytetu w Kopenhadze kurkuma pozwala na zahamowanie namnażania się wirusów, a także zmniejsza ryzyko powstawania i rozwoju schorzeń bakteryjnych i grzybiczych.