Miód malinowy 700G

Miód malinowy powstaje z kwiatów malin, nie z owoców krzewu malinowego, co już powinno uczulić ewentualnych nabywców. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które mają działanie  przeciwzapalne

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena katalogowa: 27,99 zł
  • Rabat: -2,80 zł (10 %)
  • 25,19 zł
Produkt został zamówiony 320 razy.

Miód Malinowy w 100% bez konserwantów, bez chemii.

Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.

Bardzo smaczny, polecamy.

Miód  700gram=500ml

Miód malinowy powstaje z kwiatów malin, nie z owoców krzewu malinowego, co już powinno uczulić ewentualnych nabywców. Miód ten szczególnie cechuje olbrzymia ilość enzymów które mają działanie  przeciwzapalne

Miód z malin krystalizuje się w sposób naturalny, niekiedy już nawet po kilku dniach od zbioru. Jego smak odznacza się łagodnością, czasem można w nim wyczuć kwaskowe cytrusy, innym razem – słodycz.

Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność organizmu.

Podobnie jak inne miody, malinowy wykazuje silne właściwości antyseptyczne. Włączenie go do diety służy wzmocnieniu układu odpornościowego. Wspomaga walkę organizmu z bakteriami czy wirusami. Ponadto miód malinowy działa napotnie, rozgrzewająco i przeciwgorączkowo, dzięki czemu można stosować go w leczeniu przeziębień i chorób górnych dróg oddechowych.

  • poprawia wydolność systemu odpornościowego, ale także nerwowego, pokarmowego i sercowo-naczyniowego;
  • wzmacnia serce;
  • obniża wartości ciśnienia tętniczego krwi,
  • stymuluje wytwarzanie hemoglobiny i czerwonych krwinek;
  • zmniejsza ryzyko zachorowania na miażdżycę.

Stosowanie miodu malinowego

Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać miód pod językiem,

Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników dobroczynnych dla naszego organizmu  podlega dezaktywacji.

Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są  długie.