Mieszanka bakaliowa z żurawiną

Nasza mieszanka bakaliowa to skrupulatnie wybrane składniki aby uzyskać wykwintny smak oraz mnóstwo właściwości zdrowotnych. Połączyliśmy żurawinę, mango, imbir, rodzynki sułtańskie oraz imbir. Suszone owoce są pyszne i zdrowe podobnie jak mrożone. Dzięki obróbce suszenia tracą wodę a tym samym stają się bardziej syte. Nie zawierają barwników, aromatów i konserwantów. Są bardziej aromatyczne niż świeże. W sposób naturalny dostarczają witamin, minerałów i wartości odżywczych.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • Cena katalogowa: 15,99 zł
  • Rabat: -0,80 zł (5 %)
  • 15,19 zł
Produkt został zamówiony 313 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Nasza mieszanka bakaliowa to skrupulatnie wybrane składniki aby uzyskać wykwintny smak oraz mnóstwo właściwości zdrowotnych. Połączyliśmy żurawinę, mango, imbir, rodzynki sułtańskie oraz imbir. Suszone owoce są pyszne i zdrowe podobnie jak mrożone. Dzięki obróbce suszenia tracą wodę a tym samym stają się bardziej syte. Nie zawierają barwników, aromatów i konserwantów. Są bardziej aromatyczne niż świeże. W sposób naturalny dostarczają witamin, minerałów i wartości odżywczych.

Wybrane właściwości zdrowotne:

MANGO KANDYZOWANE ŻURAWINA SUSZONA

Pozwala pozbyć się chrypki oraz łagodzi stany zapalne gardła.

Mango zawiera polifenole a najwięcej gallotaninów dzieki czemu minimalizują namnażanie się komórek rakowych za pomocą ich apaptozy pozostawiając nienaruszone komórki zdrowe.

Zawarte w mango substancje wzmacniają pracę serca. Naukowcy z USA twierdzą, iż mango może działać lepiej niż niektóre leki na choroby serca i regulację cholesterolu. Dzięki temu, że zawiera dużo potasu który wpływa na drożność naczyń krwionośnych co z kolei powoduje że krew krąży bardziej naturalnie. Potas sprzyja również pozbywaniu się sodu z organizmu co również przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi.

ŻURAWINA SUSZONA

Żurawina posiada cechy wypłukujące bakterie e-coli co wpływa na ograniczenie możliwości zapalenia dróg moczowych. Jednocześnie ma korzystny wpływ na leczenie infekcji pęcherza moczowego oraz przynosi ulgę osobom z założonym cewnikiem.

Żurawina dzięki swoim właściwościom przyczynia się do powstrzymania niektórych bakterii wywołujących wrzody żołądka, między innymi blokuje osadzanie się bakterii Helicobacter pylori w śluzówce żołądka.

Żurawina pomaga zmniejszyć ilość patogennych bakterii jamy ustnej jednocześnie minimalizując potencjalną zapadalność na choroby przyzębia.

Substancje zawarte w żurawinie tamują powstawanie zakrzepów i mają leczniczy wpływ na rozszerzanie się naczyń krwionośnych.

RODZYNKI SUŁTAŃSKIE

Poprawiają funkcjonowanie tarczycy,

Dzięki bogatej zawartości związków oleanolowych zmniejszają gromadzenie się bakterii w jamie ustnej które są skutkiem chorób dziąseł i zębów w szczególności próchnicy – nie zawierają sacharozy która jest głównym czynnikiem występowania próchnicy.

Rodzynki sułtańskie są bogate w potas który reguluje w dużym stopniu ciśnienie krwi w organizmie. Usprawniają pracę układu sercowo-naczyniowego oraz wpływają na zmniejszanie poziomu cholesterolu we krwi.

Rodzynki sułtańskie są bogate w Bor raz witaminy z grupy B, które wpływają pozytywnie na myślenie oraz oddziałują kojąco na układ nerwowy oraz przyczyniają się do łatwiejszego zapamiętywania. Wpływają korzystnie na koncentrację.

FIGI SUSZONE

Suszone figi to skarbnica wapnia i innych minerałów, żelazo, potas, fosfor, cynk i sód, magnez. Owoce figi mają bardzo dużą zawartość błonnika co wpływa zbawiennie na układ pokarmowy.

Stosowane są przy zaparciach, dolegliwościach brzucha, jak również bólach menstruacyjnych. Są polecane osobom, które mają problemy z zapaleniem pęcherzyka żółciowego oraz z chorobami związanymi z nerkami.

Są nieocenione w czasie przeziębienia, bólach gardła, katarze oraz chorobach płuc. Obniżają stany gorączkowe. Sprawdzają się również w walce z anemią.

Zawierają duże pokłady wapnia stąd rekomendowane są osobom, które chorują na osteoporozę. Wzmacniają kości.

Magnez znajdujący się w figach redukuje poziom stresu oraz poprawia pamięć i koncentrację. Koją stany rozdrażnienia i nerwowości, a także poprawiają jakość snu.

Figi to grupa owoców określanych jako afrodyzjak, Rekomendowane są mężczyznom, którzy mają problemy z erekcją. Posiadają aminokwasy pobudzające stany seksualne. Figi sprawiają również większą wytrzymałość podczas stosunku.

IMBIR KANDYZOWANY

Jest nieocenionym lekarstwem na infekcje wirusowe i przeziębienia, jest bogaty w substancje przeciwzapalne, zmniejsza mdłości jak również bóle miesiączkowe.

Imbir wykorzystuje się jako afrodyzjak.

Wspiera układ trawienny. Wzmaga wydzielanie śliny i soku żołądkowego, działa rozkurczowo, minimalizuje wzdęcia. Niweluje mdłości, jest rekomendowany przy chorobach lokomocyjnych. Pobudza apetyt.

Zmniejsza ryzyko wystąpienia zakrzepów. Jest rekomendowanym dodatkiem do potraw dla osób, które mają wysoki poziom cholesterolu.

Łagodzi stany miesiączkowe u kobiet.

Regularnie jedzony obniża częstość i ilość ataków migreny.

Posiada właściwości odkażające i odświeżające gardło, zostawia miły zapach w ustach, wzmaga wydzielanie śluzu.

Poprawia koncentrację i wydajność umysłową,

Poprawia krążenie krw