Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy jest produkowany z trzciny cukrowej (Saccharum officinarum L.) – długiej trawiastej rośliny rosnącej do wysokości 4 metrów, pochodzi z regionów tropikalnych i subtropikalnych.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Datan SP ZOO
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • 7,99 zł
Produkt został zamówiony 352 razy.

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Kolumbia

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Cukier trzcinowy jest produkowany z trzciny cukrowej (Saccharum officinarum L.) – długiej trawiastej rośliny rosnącej do wysokości 4 metrów, pochodzi z regionów tropikalnych i subtropikalnych. Posiada karmelowy aromat i posmak. Pochodzi on od składników soku z trzciny: kwasów organicznych, acetaldehydu i alkoholi. Cukier trzcinowy głównie jest dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy. Poza tym używa się go do dekoracji, nadaje połysk żywności, służy do wytwarzania glazur i różnych ozdób w cukiernictwie.

Cukier trzcinowy składa się z sacharozy, jest to dwucukier zbudowany z cząsteczek glukozy i fruktozy.

Wartości odżywcze w 100 g

Kalorie – 380 kcal

Białko – 0 g

Tłuszcze – 0 g

Węglowodany – 99,70 g w tym cukier 99,25 g

Błonnik – 0 g