Chipsy kokosowe

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie.

Kraj pochodzenia: Filipiny

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie typu Doypack  z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość.

Chipsy kokosowe powstają z miąższu orzecha palmy kokosowej. Roślina ta występuje przeważnie w Azji lub Ameryce południowej. Jej widoki przeważnie kojarzą się wszystkim z wakacjami i pięknym widokiem piaszczystych plaż, lecz to właśnie z rosnących na nich orzechów pozyskuje się wodę kokosową, olej kokosowy, wiórki i wspomniane już chipsy kokosowe.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Spichlerz Zdrowia
  • Dostępność: Jest Jest
  • Czas realizacji: 2 dni
    Cena
  • szt.
  • Cena katalogowa: 6,99 zł
  • Rabat: -0,35 zł (5 %)
  • 6,64 zł
Produkt został zamówiony 339 razy.

Chipsy kokosowe powstają z miąższu orzecha palmy kokosowej. Roślina ta występuje przeważnie w Azji lub Ameryce południowej. Jej widoki przeważnie kojarzą się wszystkim z wakacjami i pięknym widokiem piaszczystych plaż, lecz to właśnie z rosnących na nich orzechów pozyskuje się wodę kokosową, olej kokosowy, wiórki i wspomniane już chipsy kokosowe.

Magia smaku w swej prostocie

Chipsy kokosowe, są w 100% naturalne i pochodzą wyłącznie z ekologicznie uprawianych kokosów, bez użycia pestycydów czy nawozów sztucznych, wyłącznie tradycyjnymi metodami. Nie zawierają żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. Aby uzyskać chrupiące chipsy, miąższ orzecha kokosowego należy po prostu wysuszyć, poddając go działaniu wysokiej temperatury. Podczas ich produkcji nie dodaje się cukru i zbędnych dodatków, więc jest to produkt w pełni naturalny.

Walory pozasmakowe

Poza swoim wspaniałym smakiem chipsy kokosowe są dla nas dużym źródłem witamin. Zawierają witaminy: E, K, C oraz witaminy z grupy B, w tym witaminę B9, czyli kwas foliowy, który jest polecany kobietom w ciąży oraz tym, które planują powiększenie rodziny. Ponadto są także bogate w: żelazo, potas, magnez, wapń, fosfor i mangan, czyli składniki mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Dodatkowo mogą stanowić źródło białka (w 100 g chipsów kokosowych znajduje się 5-6 g białka), dlatego warto, aby znalazły się one w menu osób stosujących dietę wegetariańską i wegańską.

Poprawna praca serca oraz mięśni

Dzięki temu, że chipsy kokosowe zawierają dużo potasu mogą mieć wpływ na prawidłową pracę serca, układu nerwowego i funkcjonowanie mięśni. Co więcej pomagają utrzymać równowagę kwasowo-zasadową oraz prawidłowe funkcjonowanie gospodarki wodnej w naszym organizmie. Natomiast dzięki zawartemu w nich błonnikowi nasze jelita oraz układ trawienny pracują prawidłowo przyspieszając metabolizm i regulując trawienie.

Dobra odporność

Jedząc chipsy kokosowe mamy mniejsze ryzyko aby nasz organizm został zainfekowany. Wszystko to dzięki  kwas laurynowym, który naturalnie występuje w mleku matki. Przeprowadzone badania wskazują, że potrafi zniszczyć wiele rodzajów bakterii, wirusów i grzybów, w tym np. pleśniawki czy grzybicę.

Mnogość zastosowania

chipsy kokosowe, są przede wszystkim smaczną przekąską. Idealnie sprawdzają się jako dekoracja i pyszny dodatek do ciast, ciasteczek, tortów i wielu innych deserów, w tym lodów, galaretek oraz kremów. Stanowią również wspaniałe uzupełnienie sałatek, koktajli oraz drinków. Ponadto są również wspaniałym dodatkiem do potraw  kuchni azjatyckiej.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna - 2932 kJ / 698 kcal

Tłuszcz - 67 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 57,2 g

Węglowodany 16,2 g w tym cukry - 6,1 g

Białko - 7,6 g

Sól - 0,09 g